Home Noutăți Au promovat un mod de viață sănătos prin cursa „Velo-Tur Pașcani-Manta”

Au promovat un mod de viață sănătos prin cursa „Velo-Tur Pașcani-Manta”

0
19
1,751

La 11 noiembrie 2018, în comuna Manta au avut loc ultimele activități din cadrul proiectului „Parcare de Biciclete”, proiect implementat în cadrul GAL „Lunca Prutului de Jos”, cofinanțat de Solidarity Fund PL și Primăria Manta.

Astfel, sub direcționarea echipajului de poliție rutieră, s-a desfășurat cursa de ciclism „VELO-Tur Pașcani-Manta”, unde s-au încins în jur de 60 de amatori de ciclism de la mic la mare, alături de  dna Violeta Hîncu, primar al comunei Manta și dl Ion Groza, președintele raionului Cahul.

Cu toții au plecat pe traseul ce a avut ca punct de pornire Gimnaziul „Nichita Stănescu” din Pașcani, iar punct final – parcarea de biciclete din fața Primăriei Manta. Aici s-a desfășurat deschiderea oficială a proiectului sub susținerea multor locuitori ai comunei Manta, care au manifestat interes și susțin ideea ciclismului.

Cursa de ciclism Velo-Tur Pașcani-Manta și-a propus promovarea unui stil de viață sănătos, prin mișcare și utilizarea mult mai frecventă a mijloacelor de deplasare alternative și ecologice, asa cum este bicicleta, susținând afirmația tinerilor din Manta că „Bicicleta este sport, sănătate, mediu protejat”.

Președintele raionului, Ion Groza, a felicitat și apreciat spiritul de inițiativă al tinerilor și reprezentanților administrației publice locale din Manta în viața comunei, care în unitate realizează proiecte frumoase cu impact deosebit asupra tuturor categoriilor de cetățeni.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.