Home Noutăți Atestarea colectivelor artistice din raionul Cahul – o celebrare a tradițiilor și culturii locale

Atestarea colectivelor artistice din raionul Cahul – o celebrare a tradițiilor și culturii locale

0
0
199

    La 9 noiembrie, 2023, într-o atmosferă încărcată de emoție și dedicare, Palatul de Cultură ”N. Botgros” din municipiul Cahul a fost gazda unui eveniment deosebit – atestarea colectivelor artistice din raionul Cahul, un moment marcant în promovarea și conservarea patrimoniului cultural imaterial al acestei regiuni.

    La acest eveniment de o importanță deosebită au participat nu mai puțin de 36 de colective artistice din municipiul și satele raionului Cahul formate din copii, tineri, adulți și vârstnici, toți laolaltă încercând să arate tot ce au mai de preț și frumos – cultura pe care au învățat-o din generații și convingând membrii comisiei cu ardoare și mândrie că la Cahul se cântă, se joacă, se păstrează obiceiurile din strămoși, că la Cahul se iubește meleagul și datinile celor care ni le-au încredințat.

    Comisia de atestare, alcătuită din personalități cu o bogată experiență în domeniul cultural, cât și reprezentanți ai autorităților publice locale și ai domeniului cultural din  Cahul, a analizat cu atenție fiecare prestație artistică a colectivelor participante.

    Membrii comisiei au fost: Tatiana Seredenco, vicepreședinte al raionului Cahul, Cozma Ecaterina, șef secția Cultură Consiliul raional Cahul, Boboc Serghei, reprezentant al Ministerului Culturii, Gînga Denis, Tutunaru Ghenadie, Druguș Marina și Celan Victor – reprezentanți ai Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Panașescu Rodica, director Palatul de Cultură ”N.Botgros” și Arabagi Ion, maiestru în arte, conducător artistic.

    Evenimentul a reprezentat o ocazie specială de a evidenția eforturile susținute ale comunității în conservarea și promovarea patrimoniului cultural al regiunii.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.