Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul Atelier de lucru privind înregistrarea și ținerea evidenței pentru bunurile primite în proprietate publică de la ADR Sud

Atelier de lucru privind înregistrarea și ținerea evidenței pentru bunurile primite în proprietate publică de la ADR Sud

0
0
1,780

La 10 octombrie 2018, a fost organizat un atelier de lucru privind înregistrarea și ținerea evidenței pentru bunurile primite în proprietate publică de la ADR Sud, ca urmare implementării proiectelor investitionale cu suport GIZ. La sesiunile de discuții au participat inginerii cadastrali și contabilii-șefi din cadrul Primăriilor muncipiului Cahul, satului Roșu, comunei Lebedenco și a operatorului de servicii de aprovizionare cu apă și de canalizare SA Apă-Canal Cahul. Instruirile la locul de muncă au fost organizate cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu MADRM.

Evenimentul are drept scop actualizarea, îmbunătățirea și consolidarea cunoștințelor participanților privind modul de înregistrare, gestionare și administrare a bunurilor achiziționate, construite sau îmbunătățite din contul mijloacelor financiare GIZ, alte surse. Agenda instruirilor cuprinde subiecte privind evidența patrimoniului în registrul patrimoniului public, proprietatea publică, evidența contabilă a patrimoniului public, Cadastrul Funcțional Urban (CFU), etc.

Olesea Baragan, Contabil-Șef al Primăriei municipiului Cahul: „Este îmbucurător faptul că am avansat în procesul de evidență contabilă a patrimoniului public. Noi trebuie să avem abordări unice și uniformizate la nivel de țară pentru evidența patrimoniului în sectorul AAC, iar recomandările primite în cadrul instruirilor ne vor facilita și eficientiza acest proces”.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.