Home Noutăți Atelier de informare privind Certificatele de carbon

Atelier de informare privind Certificatele de carbon

0
0
264

     Recent, în incinta Consiliului Raional Cahul, a fost organizat un atelier de informare privind Certificatele de carbon – un beneficiu financiar suplimentar pentru fermieri în tranziția către Agricultura Conservativă.

     Atelierul a reunit agenți economici, producători agricoli, fermieri, tineri antreprenori din aria raionului Cahul, precum și reprezentanți ai Direcției ocuparea forței de muncă Cahul cu scopul de a oferi informații utile și actuale despre modul în care fermierii pot beneficia de certificatele de carbon în contextul practicării agriculturii conservative.

       Participanții la atelier au avut ocazia să discute cu experți în domeniu despre beneficiile pe care le pot aduce certificatele de carbon pentru fermieri, inclusiv creșterea veniturilor prin vânzarea creditelor de carbon generate prin practicile agricole sustenabile și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură.

    Totodată, în cadrul atelierului agenţii economici au fost informați despre prevederile Legii nr.105/2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.