Home Noutăți Aspecte tehnice în implementarea subproiectului de extindere a serviciilor de apă potabilă în Cahul, discutate la Consiliul Raional Cahul

Aspecte tehnice în implementarea subproiectului de extindere a serviciilor de apă potabilă în Cahul, discutate la Consiliul Raional Cahul

0
0
328

    La 15 decembrie 2023, reprezentanții autorităților publice locale din satele Găvănoasa, Alexanderfeld, Pelinei, Alexandru Ioan Cuza și Lebedenco, ai echipei de implementare a proiectului Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova, Consiliului Raional Cahul și Apă-Canal Cahul au discutat aspectele tehnice esențiale în procesul implementării subproiectului ”Extinderea și îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în raionul Cahul”, cât și au analizat cu atenție impactul asupra terenurilor implicate.

    În debutul ședinței, președintele raionului Cahul, dl Pavel GROZA, a salutat prezența echipei de implementare a proiectului, exprimând recunoștința pentru eforturile acesteia și asigurând totodată deschiderea conducerii raionului în colaborarea privind implementarea acestei inițiative în asigurarea unui acces mai bun și mai sigur la apă potabilă pentru cetățenii și comunitățile vizate în proiect.

    Subproiectul, conceput să îmbunătățească semnificativ serviciile de alimentare cu apă în regiune, este văzut ca un pas vital spre asigurarea securității aprovizionării cu apă a cetățenilor din localitățile implicate. Reprezentanții echipei de implementare au prezentat detaliile tehnice ale proiectului, evidențiind infrastructura propusă, tehnologiile cheie și planurile de execuție.

    Analiza terenurilor afectate a constituit un alt aspect important al discuțiilor. Cu privire la aceasta, reprezentanții autorităților publice locale au oferit informații despre caracteristicile specifice zonelor implicate, subliniind preocupările și așteptările comunităților locale. S-a pus accent pe identificarea soluțiilor pentru minimizarea impactului asupra mediului și asigurarea unei integrări armonioase în zonele specifice fiecărei comunități.

    Încheind ședința, s-a convenit asupra următoarelor etape de lucru și a calendarului de implementare.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.