Home Noutăți Anunțuri Apel pentru Propuneri de Proiecte UNICEF Moldova din cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie „Dezvoltarea serviciilor de depistare și intervenție timpurie”

Apel pentru Propuneri de Proiecte UNICEF Moldova din cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie „Dezvoltarea serviciilor de depistare și intervenție timpurie”

0
0
898

Consiliul Raional Cahul încurajează OSC-urile din raionul Cahul, până la data de 7 decembrie 2020, ora 18:00, să aplice la Apelul pentru Propuneri de Proiecte UNICEF Moldova din cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie „Dezvoltarea serviciilor de depistare și intervenție timpurie”.

Organizațiile eligibile ale societății civile (OSC-uri) sunt invitate să prezinte propuneri de parteneriat care să evidențieze capacitățile, expertiza, abilitățile și competențele lor relevante pentru a sprijini obținerea rezultatelor dorite pentru copii, prezentate în Programul de țară al UNICEF pentru perioada 2018-2022.

Se va urmări consolidarea serviciilor de sănătate pentru copii și adolescenți, asigurând o creștere și o dezvoltare adecvată a copiilor. Se va pune accentul pe serviciile destinate copiilor cu dizabilități, inclusiv formarea și consolidarea capacităților prestatorilor de asistență medicală primară de a răspunde și de a oferi servicii acestor copii, facilitând totodată accesul copiilor cu dizabilități și al părinților lor la asistența de intervenție timpurie.

Domenii (obiective) principale de interes:

  1. Furnizarea serviciilor de intervenție timpurie pentru copiii cu întârzieri de dezvoltare/dizabilități și părinții/îngrijitorii acestora, implementarea instrumentelor pentru evaluarea stării de dezvoltare a copilului; dezvoltarea și consolidarea echipei specializate/multidisciplinare de specialiști pentru furnizarea serviciilor de intervenție timpurie în conformitate cu standardele europene de calitate.
  2. Consolidarea capacităților și abilitarea părinților și îngrijitorilor copiilor cu nevoi speciale și/sau întârzieri de dezvoltare – formarea și consolidarea cunoștințelor părinților în ceea ce privește îngrijirea personală și practicile parentale pozitive prin evenimente sociale și reuniuni informale / reuniuni între părinți; programe de asistenţă separată pentru mame și tați.
  3. Sensibilizarea părinților și a publicului cu privire la acceptarea și integrarea socială a copiilor cu dizabilități. Va fi nevoie de echipamente și instrumente speciale, care vor ajuta echipa de specialiști să evalueze starea de dezvoltare a copilului și apoi să lucreze cu copilul pentru a-l ajuta să atingă reperele vizate.

Bugetul maxim alocat pentru activitățile din cadrul prezentei cereri de exprimare a interesului este de 60.000 EUR. 

Pentru informații suplimentare, accesați:
Link 1
Link 2
Link 3

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Anunțuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.