Home Noutăți Anunțuri ANUNȚ pentru primarii localităților raionului Cahul și Comisiilor situații excepționale din teritoriu

ANUNȚ pentru primarii localităților raionului Cahul și Comisiilor situații excepționale din teritoriu

1
0
2,428

În urma calamităților naturale  de ninsori și vânt puternic, care au avut loc în perioada 20-21 aprilie 2017, în raionul Cahul au fost înregistrate pagube imense, și anume sectorului economic, instituțiilor publice, gospodăriilor individuale etc.

Creșterea temperaturilor  și acumularea apelor atrage după sine alte consecințe și situații excepționale de inundații, deaceea este necesar, în regim de URGENȚĂ:

 • Să fie curățate de arborii căzuți toate căile de acces în localitate și a căilor de evacuare a apei (canale, râulețe și râuri, râpe, tuburi și căi de scurgere, etc.) întru asigurarea unei capacități cât mai mare a fluxului de apă.
 • Asigurarea accesului specialiștilor pentru reparația liniilor de tensiune electrică, telefonie, privind reconectarea localităților la utilitățile menționate.
 • Reprezentanții APL-urilor locale și Comisiile Situații Excepționale, create de către Consiliile locale, să examineze zonele de evacuare a apelor, să implice agenții economici și cetățenii localităților întru înlăturarea consecințelor și să evalueze pagubele produse în urma calamităților.
 • Proprietarii și deținătorii de bazine acvatice să monitorizeze nivelul apei și să asigure (după necesitate) evacuarea controlată a apei (cu coordonarea instituțiilor abilitate) pentru evitarea ruperii digurilor și provocării inundațiilor.

Pentru data de 26.04.2017, ora 13.00, primarii localităților raionului Cahul, sunt așteptați la Consiliului Raional Cahul  pentru a participa la  ședința  comună privitor la situația excepțională din raion.

  Ca urmare a celor descrise solicităm mobilizare maximă la nivel local pentru înlăturarea consecințelor produse de calamitățile naturale din 20-21 aprilie, redresarea situației și prevenirea apariției inundațiilor în localitățile raionului Cahul.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Anunțuri

One Comment

 1. Catalina

  25/04/2017 at 23:45

  Dupa o saptamina de dezastru au aparut URGENTELE!!! MOLDOVA, TARA DE MINUNE…..

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.