Invităm producătoarele agricole la sesiuni informative în domeniul agriculturii conservative și sustenabile!
Aplicarea noilor tehnologii în agricultură, de la sisteme digitale de monitorizare a solului până la soluții inteligente de irigare sau de protecție împotriva grindinei și a înghețului, îi ajută pe cei care lucrează în sectorul agricol să obțină cele mai bune rezultate fără riscuri și fără a risipi resursele.
Tocmai din acest motiv, proiectul comun al PNUD și FAO „Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul crizei socio-economice, climatice și energetice”, cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare și al Elveției, lansează un program de dezvoltare a capacităților femeilor care activează în agricultură, pentru a le iniția în practicile agricole sustenabile.
Dacă dețineți o gospodărie țărănească sau o afacere agricolă micro, mică sau mijlocie și sunteți interesată să descoperiți secretele agriculturii durabile, noile tehnologii în domeniu, dar și oportunitățile de finanțare nerambursabilă, vă așteptăm la o sesiune de informare la data de 6 februarie 2024, cu începere de la ora 9:30, în incinta Consiliului Raional Cahul, mun. Cahul, Piața Independenței, 2.
Sesiunea informativă va dura o zi, timp în care veți putea afla mai multe despre:
● Impactul schimbărilor climatice asupra condițiilor și mediului de producție agricolă;
● Importanța biodiversității agricole și rolul său în gestionarea ecosistemelor;
● Agricultura conservativă;
● Agricultura de precizie și tehnologiile avansate pentru producerea agricolă;
● Adoptarea practicilor agricole sustenabile prietenoase mediului;
● Agricultura circulară;
● Dezvoltarea și finanțarea afacerilor în agricultură.
Integrarea tehnologiilor în afacerile agricole vă va ajuta să gestionați mai bine riscurile climatice, să vă îmbunătățiți productivitatea și să deveniți mai competitive.
Doritoarele de a participa trebuie să se înregistreze, completând următorul formular: https://forms.gle/QyD2ns8H9iJPgnuZ8
Pentru mai multe informații, puteți contacta:
Stela Corobceanu, Civitta: tel.:69884000, email: stela.corobceanu@civitta.com
Aliona Ursoi, Civitta: tel.: 069337683, email: aliona.ursoi@civitta.md