Home Noutăți Anunțuri ANUNȚ privind organizarea și desfășurarea Campaniei de toamnă de salubrizare și amenajare a localităților

ANUNȚ privind organizarea și desfășurarea Campaniei de toamnă de salubrizare și amenajare a localităților

0
0
1,675

Inspecția pentru Protecția Mediului Cahul informează că în perioada 23 septembrie – 01 noiembrie 2019, pe întreg teritoriul țării noastre are loc organizarea și desfășurarea Campaniei de toamnă de salubrizare și amenajare a localităților.

Pentru aceasta sunt îndemnați toți locuitorii localităților, instituțiile școlare, organizații neguvernamentale, reprezentanții APL și agenții economici să participe la efectuarea unor lucrări de amenajare și salubrizare a teritoriului public și privat, lichidând gunoiștile necontrolate și recultivând terenurile eliberate de deșeuri.

Deșeurile acumulate după lichidarea gunoiștilor stihiinice și neautorizate, se transportă la depozitul autorizat (poligonul de deșeuri menajere) din localitate, care trebuie amenajată conform cerințelor sanitare și ecologice.

Cadavrele de animale sunt obligatoriu transportate la gropile Bekkari, a căror amenajare, de asemenea, este obligatorie și de competența administrației publice locale.

Referitor la spațiile verzi, este necesar efectuarea unor lucrări de curățire, fără a fi tăiați neautorizat arborii, iar locurile libere completate cu puieți de arbori și arbuști.

Golurile din fîșiile forestiere de protecție a câmpurilor agricole, a drumurilor locale, etc, apărute în urma tăierilor ilicite și golurile din plantările din anii precedenți, de asemenea, vor fi completate prin plantarea puieților arborilor.

Toate aceste acțiuni necesită a fi întreprinse în conformitate cu programele și planurile de măsuri elaborat de către APL, iar informația privind rezultatele acțiunii necesită a fi prezentate la IPM Cahul, la poșta electronică a inspecției: ipmcahul@ipm.gov.md până la 25.10.2019.

Pentru informații și consultări apelați la IPM Cahul, str. 31 August, 15 mun.Cahul sau la numărul de telefon: 0299 20554.

Anexa salubrizare toamna 2019

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Anunțuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.