Home Noutăți Aniversarea Teatrului B.P.Hasdeu – spectacole și multe emoții

Aniversarea Teatrului B.P.Hasdeu – spectacole și multe emoții

0
0
2,813

La data de 17 octombrie 2017, Teatrul B.P.Hasdeu a sărbătorit 30 de ani de la înființare, 30 de ani care au început cu un vis – acela de a aduce în scenă emoția în locul efectelor, punînd în evidență textele de calitate și arta actorilor din Cahul. Evenimentul s-a desfășurat pe însuși șantierul teatrului. A fost o aniversare plină de emoții de tot soiul, urări, amintiri, mențiuni, dar mai ales bucuria de a oferi și primi energie  în sala de spectacole a sediului teatrului în construcție.

La eveniment au participat dl Ion Groza, președintele raionului Cahul, dl Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului, dna Anca Corfu, consul general al României la Cahul, dl Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, mari personalități ale teatrului, personalități de care se leagă direct istoria instituției, printre care Victor Ignat, Sandu Grecu, Nicolae Todos, Alexandru Manoil, oaspeți și prieteni ai teatrului B.P.Hasdeu din țară și din România, amatorii de teatru și artă. Invitat de onoare al evenimentului a fost dl Iurie Leancă, vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, el fiind unul din susținătorii de bază al inițierii construcției unui edificiu nou al Teatrului din Cahul.

În 1987, Teatrul din Cahul își deschidea ușile publicului care iubea arta jucată pe scenă. De atunci, Teatrul B.P.Hasdeu, care înseamnă o mână de oameni – actori talentați, regizori, tehnicieni, preofesioniști – au continuat călătoria cu săli pline, cu invitații pe scenele teatrelor din țară si de peste hotare, cu participări la festivaluri de teatru și cu premii frumoase.

În cele 3 decenii Teatrul B.P.Hasdeu a reușit să deservească un public de 26 mii de spectatori cu peste 5000 de reprezentații.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.