Home Noutăți Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova a vizitat raionul Cahul

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova a vizitat raionul Cahul

0
6
2,603

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polonia în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, s-a aflat azi în vizită de lucru în raionul Cahul. Astfel în incinta Consiliului Raional s-a întâlnit cu președintele raionului Cahul, Ion Groza, vicepreședinții raionului, Vladimir Calmîc și Vlad Cășuneanu, primari, consilieri, profesori și elevi.

În prima parte a vizitei, Excelența Sa, însoțit de dl Ion Groza, a vizitat expoziția de proiecte ce au fost implementate în localitățile raionului Cahul cu suportul Poporului Polonez. Primarii localităților beneficiare ai diverselor proiecte au adus mulțumiri în persoana dlui Ambasador conducerii Poloniei  pentru susținerea acordată.

Apoi dl Bartlomiej Zdaniuk a avut o întrevedere cu conducerea raionului. În contextul discuțiilor desfășurate, președintele raionului a adus mulțumiri dlui Ambasador pentru interesul manifestat față de raionul Cahul și a informat despre activitatea, succesele și problemele cu care se confruntă localitățile din teritoriu și autoritățile publice locale în soluționarea acestora.

După întrevederea cu conducerea raionului, diplomatul polon a susținut lecția publică ”Promovarea valorilor europene și euro-atlantice în zonele rurale” împreună cu Ana Negru, coordonator de programe al Centrului de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova, și la care au contribuit cu prezentări ample și informații în domeniu și Mihaela Milea, Vasile Jurcă, Mihaela Creangă, elevii clasei XII, Liceul teoretic ”I.Creangă”.

Dl Ambasador a menționat disponibilitatea susținerii și implicării în vederea identificării potențialelor proiecte în domeniul măsurilor de încredere și îmbunătățirii vieții oamenilor raionului Cahul.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.