Home Noutăți Alocații bugetare din componenta raională

Alocații bugetare din componenta raională

0
0
1,489

     Conform Deciziei nr. 04/16-V din 19.11.2020 Consiliul Raional Cahul a alocat mijloace bugetare în sumă de 4403,06 mii lei.

Astfel, pentru suplinirea fondului de educație incluzivă s-au alocat 149,7 mii lei.

     Deasemenea, 47 instituții educaționale din raionul Cahul vor beneficia de alocații pentru compensarea cheltuielilor de transport ale cadrelor didactice pentru deplasarea în instituțiile de învățământ din altă localitate decât cea de reședință pe distanțe ce depășesc 2 km în scopul desfășurării activității didactice, compensații unice cadrelor didactice și asigurarea funcționării instituțiilor cu deficit bugetar (plata salariilor, serviciilor comunale, carburanților etc), în valoare totală de 599,96 mii lei.

Pentru instituțiile de învățământ primar și secundar general au fost alocate 3653,4 mii lei în scopul efectuării reparațiilor și procurării mijloacelor fixe. Astfel, 35 de instituții de învățământ din raionul Cahul vor beneficia de mijloace finaciare pentru procurarea echipamentului necesar unei clase de calculatoare, inclusiv instalarea rețelei de funcționare.

Aceste modificări oferă porsibilitatea executorilor de buget de a efectua cheltuieli suplimentare care au apărut pe parcursul anului  și nu au fost incluse în bugetul aprobat la finele anului precedent.

Mijloacele financiare au fost repartizate în baza analiziei executării indicatorilor de buget în perioada expirată  a anului curent și în baza demersurilor instituțiilor de învățământ.

Informația detaliată privnd repartizarea mijloacelor finaciare din componenta raională poate fi accesată AICI.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.