Home Noutăți „Aleea Siguranței” inaugurată la Cahul

„Aleea Siguranței” inaugurată la Cahul

0
1
4,594

La 3 iulie 2018, în parcul municipiului Cahul a fost inaugurată „Aleea Siguranței”, unde au fost instalate șase panouri care vor avea menirea de a informa trecătorii cum să evite pericolele în momentele aflării lor în stradă, cum să-și protejeze proprietatea, mașinile și buzunarele de hoți, cât și despre siguranța în trafic, precum și modalitățile de a pregăti copiii să reacționeze în situații de risc.

La eveniment au participat președintele raionului Cahul, Ion Groza, șeful Inspectoratului de Poliție Cahul, Iurie Briceag, primarul municipiului Cahul, Nicoale Dandiș, locuitori ai orașului, copii și un reprezentant al poliției din Suedia, Bertil Rosenberg, venit în municipiu pentru a instrui polițiștii în domeniul Poliției comunitare.

În acest context, trecătorilor le-au fost împărțite pliante informative care conțin reguli despre cum să ne protejăm de hoți.

Cei care vor trece pe „Aleea Siguranței” din municipiul Cahul, vor vedea pe panourile informative următoarele mesaje:

Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto.

Ai grijă de bunurile personale: portmoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă.

Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola.

Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.