Home Noutăți Activități de sensibilizare a populației în contextul săptămânii sănătății

Activități de sensibilizare a populației în contextul săptămânii sănătății

0
1
470

     Astăzi, 12 iunie, în contextul săptămânii sănătății, în cadrul Consiliului Raional s-a desfășurat un exercițiu practic de intervenție a cetățenilor în situații critice de sănătate, sub îndrumarea specialiștilor în domeniul sănătății, dna Anna Necrasov, șef SAMU și dl Gheorghe Miroșnicenco, șef Departamentul AMU Sud. Activitatea a implicat diferiți participanți, inclusiv dl Nicolae DUNAS, președintele raionului Cahul, dna Elena DAUD, vicepreședintele raionului, angajații Consiliului Raional, personal medical și cetățeni.

     Scopul acestui exercițiu a fost pregătirea comunității în fața situațiilor de urgență medicală și creșterea gradului de conștientizare și competență în primul ajutor pentru a răspunde prompt și eficient în situații de urgență. Astfel, participanții au fost familiarizați cu procedurile de intervenție în situații critice, cu modalitățile de evaluare a capacității de reacție a eventualelor victime. Aceștia au fost sensibilizați a reacționa în cazuri critice de sănătate și au dezvoltat abilități în acordarea primului ajutor prin exersarea tehnicilor corecte de prim ajutor, cum ar fi resuscitarea prin compresiuni sternale. Prin participarea activă în cadrul exercițiului, cei prezenți au demonstrat angajamentul și dorința lor de a fi pregătiți în fața situațiilor critice de sănătate și de a oferi sprijin vital în astfel de cazuri.

     Concomitent, AO ”Pas cu Pas” Sud în parteneriat cu Colegiul de Medicină, Centrul Prietenos Tinerilor, Colegiul ”Iulia Hașdeu” din Cahul au desfășurat activități informative pentru promovarea unui mod sănătos de viață prin monitorizarea stării de sănătate și prevenirea unor afecțiuni cronice. Astfel, un grup de 57 de tineri s-au deplasat prin diverse locații din municipiul Cahul, au repartizat pliante și broșuri și au îndemnat cetățenii, indiferent de vârstă sau antecedente medicale, în incinta IMSP Centrul de Sănătate Cahul pentru a beneficia de analize gratuite la hepatitele virale, HIV, sifilis, glucometria, tensiunea arterială și screening-ul la tuberculoză, cât și a primi informații despre riscurile acestor boli și căile de transmitere a lor.

     În acest context, s-a încurajat comunitatea să acorde o atenție sporită sănătății personale și să beneficieze de evaluări periodice pentru a se asigura că se bucură de o stare de sănătate optimă.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.