Home Noutăți Acordul de colaborare dintre Raionul Cahul și Consiliul Județean Galați, parafat la Cahul

Acordul de colaborare dintre Raionul Cahul și Consiliul Județean Galați, parafat la Cahul

0
8
2,659

Astăzi, 18 decembrie 2018, în anul Centenarului la Consiliul raional Cahul a avut locun eveniment semnificativ – semnarea Acordului de Cooperare dintre Județul Galați și Raionul Cahul.

Astfel, președintele raionului Cahul, dl Ion Groza, împreună cu președintele Consiliului Județean Galați, dl Costel Fotea, au parafat Acordul de Cooperare.

Delegația de la Galați, însoțiți de dna Anca Corfu, Consulul General al Consulatului României la Cahul, a venit si cu o donație de 500 de cărți pentru copiii din raionul Cahul.

Obiectul prezentului Acord îl constituie dezvoltarea relațiilor de parteneriat și a cooperării reciproc avantajoase între Părți, contribuind astfel la crearea condițiilor favorabile de dezvoltare a domeniilor: educațional, medical, social-economic, tehnico-științific, turistic și cultural.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea a subliniat: „În afară de un râu nu ne desparte absolut nimic. Relațiile cu raionul Cahul nu sunt numai relații de prietenie, ci relații de parteneriat, fonduri transfrontaliere cu care trebuiesă ne bucurăm. Avem totodată obligația să ducem mai departe această prietenie și împreună să putem da naștere de proiecte concrete și de mare impact. Reafirm că de câte ori am venit la Cahul, nu am simțit că mă întâlnesc cu președintele raionului, dar cu un prieten drag. De aceea vă încurajez să stați alături de acest om minunat pentru că are valoare și caracter

La rândul său, președintele raionului Cahul, Ion Groza a menționat: „Astăzi este o zi importantă pentru raionul Cahul. Mulțumim mult că sunteți aproape de noi prin vorbă și fapte. Unitatea ne ajută să facem ceva frumos pentru cetățeni. Avem atât de multe domenii în care, prin acțiuni concrete putem contribui la o viață mai bună pentru locuitorii din regiunile noastre”.

Președintele Consiliului Județean Galați, dl Costel Fotea a fost acompaniat de doamnele Camelia Epure, director executiv Direcția Dezvoltare Regională Consiliul Județean Galați și Florina Zaharia, manager Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.