Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul A cincea ședință a Comitetului Local de Cetățeni din comuna Lebedenco

A cincea ședință a Comitetului Local de Cetățeni din comuna Lebedenco

0
0
1,817

La data de 21 iunie, în cadrul proiectului „Implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul”, a fost organizată cea de-a cincea ședință a Comitetului Local de Cetățeni a comunei Lebedenco. Întâlnirea cu cetățenii a fost organizată la sediul primăriei comunei Lebedenco.

În cadrul evenimentului managerul local de proiect, dna Victoria Ciobanu, a prezentat membrilor Comitetului Local de Cetățeni raportul de implementare a proiectului pentru semestrul I 2019, precum și planul operațional de implementare a proiectului pentru următoarea perioadă. Totodată, dna Tatiana Seredenco, director executiv AO „Azi”, a prezentat conceptul campaniei de informare și conștientizare a cetățenilor privind importanța implicării acestora în procesul de implementare a proiectului și au fost stabilite mesajele care urmează a fi promovate în campania de informare.

În urma prezentărilor a fost efectuată analiza problemelor apărute în procesul de construcție a rețelelor de distribuție a apei potabile și au fost identificate metode de depășire a acestora.

Reamintim că în urma implementării proiectului au fost construiți 11 km de apeduct magistral; 25,2 km rețele interioare și respectiv au fost montate circa 840 de cămine de vizită din totalul de 884,  care vor asigura conectarea la apeduct a tuturor gospodăriilor din satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia.

Măsura investițională „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-A.I.Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei și Găvănoasa, Etapa I Faza 1 și Faza2” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), și are valoarea  de peste 54 000 000 și cofinanțat de comunitate prin intermediul contribuției în valoare de 2 500 lei per gospodărie.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului  „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Uniunea Europeană, Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.