Home Noutăți 9 Mai, Ziua Victoriei și a Europei

9 Mai, Ziua Victoriei și a Europei

0
0
2,125

Stimați locuitori ai raionului Cahul,

Ziua de 9 Mai poartă o semnificație dublă, fiind marcat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei, astfel cu certitudine rămâne a fi o zi importantă, atât pentru noi, cât și pentru urmașii noștri.

Astăzi se împlinesc 74 de ani de la terminarea celui de-al II-lea Război Mondial și cu acest prilej exprim stima și recunoștința față de toți cei care au avut tăria și curajul să lupte pentru valorile care au oferit posibilitatea generației noastre să trăim într-o altă lume decât cea concepută de ideologia fascistă sau nazistă. Sacrificiul eroilor, care au trecut prin grele încercări militare și care au învins în numele păcii și libertății, va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră.

În această zi memorabilă celebrăm și Ziua Europei, o zi dedicată istoriei unui continent care a dăruit un model de cultură și de civilizație, un model de solidaritate, de dialog și de colaborare pentru binele comun.

În acest context, aduc sincere felicitări tuturor cetățenilor, urându-le pace, solidaritate și realizări remarcabile în toate domeniile. Fie ca această zi, să rămână în istoria raionului, țării, lumii întregi o zi, în care să trăim sentimentul deplin al vieții în libertate, înțelegere între națiuni și respect reciproc.

Liniște și pace în casele și în sufeletele Dumneavoastră!
Cu deosebit respect,
Vicepreședintele raionului Cahul
Sergiu DRANGOI

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.