Home Noutăți 9 mai 2019, marcată la Cahul

9 mai 2019, marcată la Cahul

0
0
2,281

Astăzi, 9 mai 2019, cu ocazia marcării a 74 ani de la încheierea celui de al II – lea Război Mondial, soldat cu victoria aliaților asupra regimului nazist, precum și pentru marcarea Zilei Europei, la Cahul s-a desfășurat marșul solemn de comemorare a victimelor căzute pe câmpul de luptă, dar și de onorare a veteranilor.

La acest eveniment au participat Consiliul Raional Cahul, Primăria Municipiului Cahul, deputați, consilieri raionali și municipali, angajați ai serviciilor publice raionale, veterani de război, cât și locuitori ai raionului.

În cadrul evenimentului dedicat marcării Victoriei asupra regimului nazist și Zilei Europei, oficialii au ținut discursuri în care au exprimat profunda recunoștință, respectul și admirația față de curajul veteranilor și familiilor lor care au plătit cu ce au avut mai scump, cu prețul vieții, pacea pe care o avem azi, pacea pe pământ, pacea pentru o viață liberă și fericită a generațiilor în creștere.

Un moment demn de admirație a fost parada militară în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă, însoțită de salve executate de militarii Brigăzii „Dacia” și depuneri de flori la Focul Veșnic din Parcul Central „Grigore Vieru” din municipiul Cahul.

De asemenea, au fost înmânate medalii veteranilor de război.

În contextul marcării acestor evenimente, seara, în Piața Horelor din municipiul Cahul va avea loc un concert, iar în localitățile raionului sunt desfășurate un șir de acțiuni social-culturale și sportive.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.