Home Noutăți 35 de ani de la tragicul accident de la Cernobîl

35 de ani de la tragicul accident de la Cernobîl

0
0
977

     Pe 26 aprilie se împlinesc 35 de ani de la producerea accidentului de la Cernobîl, care a intrat în istorie ca cel mai mare accident nuclear și care a curmat mii de vieți, a schilodit destine umane și a lăsat o amprentă de neșters asupra Planetei.
     Operațiunea de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobîl a fost menită să reducă contaminarea radioactivă. Oamenii care au participat la acele operațiuni au fost și rămân adevărați eroi.
     E greu de apreciat la justa valoare sacrificiul „lichidatorilor” consecințelor avariei de la Cernobîl, în schimb, putem afirma cu certitudine că fiecare dintre aceștia a salvat mii de alte vieți.
     Aproximativ 3500 de cetățeni din Republicii Moldova au luat parte la acțiunile de lichidare a consecințelor accidentului nuclear.
     Cu ocazia Zilei comemorării victimelor avariei de la Cernobîl, Consiliul Raional Cahul, la ședința din 01 aprilie 2021, a decis acordarea sumei de 32,0 mii lei pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl din raionul Cahul şi familiile celor decedați. Astfel, 64 de persoane din raionul Cahul vor primi un ajutor unic în mărime de 500 lei.
     Consiliul raional Cahul își exprimă recunoștință pentru toți cei care au luat parte la acțiunile de lichidare a consecințelor accidentului nuclear, prin sacrificiu, curaj și înaltă responsabilitate civică.
     Apreciem sacrificiul veteranilor accidentului de la Cernobîl și sacrificiul depus atât de necesar pentru noi toți, pentru generațiile de tineri, adolescenți și copii.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.