Home Nout─â╚Ťi Vizita Domnului Ion Guceac, vicepre╚Öedinte al Academiei de ╚śtiin╚Ťe a Moldovei ├«n raionul Cahul

Vizita Domnului Ion Guceac, vicepre╚Öedinte al Academiei de ╚śtiin╚Ťe a Moldovei ├«n raionul Cahul

0
0
759

La 16 mai 2017, dl Ion Guceac, vicepre╚Öedintele Academiei de ╚śtiin╚Ťe a RM, doctor habilitat ├«n drept, a efectuat o vizit─â de lucru ├«n raionul Cahul, ├«n cadrul c─âreia s-a ├«nt├«lnit cu dl Ion GROZA, pre╚Öedintele raionului Cahul, dl Vlad C─â╚Öuneanu, vicepre╚Öedintele raionului ╚Öi dl Nicolae B─âlc─ânu╚Ť─â, ╚Öeful Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat,╚Öefii de subdiviziuni din cadrul Consiliului Raional Cahul precum ╚Öi persoane cointeresate din domeniul academic.
Dl Ion Guceac, a men╚Ťionat c─â Academia de ╚śtiin╚Ťe a Moldovei are statut autonom, func╚Ťioneaz─â ├«n baza principiilor autoadministr─ârii ╚Öi este consultantul ╚Ötiin╚Ťific al autorit─â╚Ťilor publice din RM. La fel, Academia acord─â o aten╚Ťie deosebit─â extinderii ╚Öi aprofund─ârii rela╚Ťiilor de colaborare cu universit─â╚Ťile din ╚Ťar─â, inclusiv cu Universitatea de Stat ÔÇŁB.P.Ha╚ÖdeuÔÇŁ din Cahul.
├Än acest context a fost propus─â ini╚Ťierea unui acord de colaborare ├«ntre Academia de ╚śtiin╚Ťe a Moldovei ╚Öi Consiliul Raional Cahul. ├Än acest context, urmeaz─â organizarea unei ╚Öedin╚Ťe de lucru cu participarea reprezentan╚Ťilor APL de nivelul II, a Academiei de ╚śtiin╚Ťe ╚Öi a reprezentan╚Ťilor gr─âdinii botanice din mun. Chi╚Öin─âu ├«n vederea cre─ârii unei gr─âdini botanice ├«n raionul Cahul.
La fel, s-a discutat despre aspectul ecologic privind combaterea eroziunii solului în comuna Lebedenco și nivelul de poluare al apelor în raion.
La finele vizitei vicepre╚Öedintele Academiei a f─âcut dona╚Ťie de carte pentru biblioteca raional─â ÔÇŁA.CiurungaÔÇŁ din Cahul, dreptul de autor ├«i apar╚Ťine.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *