Home Nout─â╚Ťi ╚śedin╚Ťa extraordinar─â a Consiliului Raional Cahul

╚śedin╚Ťa extraordinar─â a Consiliului Raional Cahul

0
3
1,212

 Consiliului Raional Cahul, la data de 18 mai 2017, s-a ├«ntrunit ├«n ╚Öedin╚Ťa extraordinar─â ├«n cadrul c─âreia au fost examinate 16 chestiuni.
 Astfel, au fost examiate chestiuni de o importan╚Ť─â major─â pentru dezvoltarea raionului Cahul, ╚Öi anume: Consiliul raional urmeaz─â s─â participle la Proiectul de construc╚Ťie a locuin╚Ťelor pentru p─âturile socialmente vulnerabile II, proiect implementat cu suportul B─âncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Tinerii speciali╚Öti, familiile tinere ╚Öi persoane cu o situa╚Ťie social─â precar─â vor putea beneficia de locuin╚Ťe sociale.
 Constituirea Institu╚Ťiei Publice ÔÇŁIncubatorul de Afaceri din CahulÔÇŁ, este un alt proiect care are drept scop dezvoltarea ╚Öi sus╚Ťinerea antreprenorilor ├«ncep─âtori, crearea mediului de afaceri favorabil ╚Öi promovarea culturii antreprenoriale.
 Un alt pas ├«n dezvoltarea raionului constituie aderarea Consiliului Raional Cahul la Asocia╚Ťia ÔÇŁEuroregiunea Siret-Prut-NistruÔÇŁ. Pentru o perioad─â de un an de zile raionul Cahul va avea statutul de observator, lucru care va permite participarea la ╚Öedin╚Ťele Asocia╚Ťiei precum ╚Öi la proiectele implementate ├«n cadrul acesteia, ├«ns─â f─âr─â dreptul de vot. Aderarea la Asocia╚Ťia ÔÇŁEuroregiunea Siret-Prut-NistruÔÇŁ ofer─â noi oportunit─â╚Ťi de atragere a fondurilor pentru implementarea proiectelor transfrontaliere, extinderea ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea rela╚Ťiilor ├«ntre comunit─â╚Ťi ╚Öi autorit─â╚Ťi, posibilitatea de dezvoltare a infrastructurii ╚Öi economiei raionului Cahul.
 Deasemenea, ├«n cadrul ╚Öedin╚Ťei au fost adoptate ╚Öi alte decizii care au drept scop ├«mbun─ât─â╚Ťirea activit─â╚Ťii ├«n domeniul s─ân─ât─â╚Ťii, a tineretului, precum ╚Öi a odihnei ╚Öi ├«ntrem─ârii s─ân─ât─â╚Ťii copiilor ╚Öi adolescen╚Ťilor ├«n sezonul estival 2017.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *