Home Nout─â╚Ťi S─ârb─âtoarea Roadelor ├«n satul V─âleni, raionul Cahul

Sărbătoarea Roadelor în satul Văleni, raionul Cahul

0
11
3,006

La 14 octombrie 2018, satul V─âleni s-a trezit mai diminea╚Ť─â dec├ót de obicei. A fost ╚Öi motiv pe m─âsur─â. At├ót localnicii, c├ót ╚Öi oaspe╚Ťii din zona de sud, s-au adunat ca s─â dea start frumoasei s─ârb─âtori a roadelor ÔÇ×Toamna se num─âr─â bobociiÔÇŁ, organizat─â de Prim─âria satului V─âleni.

Astfel, cu to╚Ťii s-au bucurat de recolta anului ├«n cadrul diverselor expozi╚Ťii ale me╚Öterilor populari din Lunca Prutului; expozi╚Ťii de toamn─â prezentate de institu╚Ťiile din localitate; t├órgului produc─âtorilor de miere de albini, struguri, vin, br├ónz─â, fructe, legume. Gospodinele din sat au prezentat un show gastronomic cu genericul ÔÇ×Feerie Culinar─âÔÇŁ, unde au preg─âtit bucatele tradi╚Ťionale zonei, valorific├ónd totodat─â munca fermierilor. Programul s─ârb─âtorii a fost condimentat cu muzic─â, recitaluri de excep╚Ťie a copiilor gr─âdini╚Ťelor din sat, interpretarea ansamburilor ÔÇ×V─âlena╚ÖiiÔÇŁ, ÔÇ×Cr─âi╚ŤeleÔÇŁ, publicul fiind pl─âcut surprins de prezen╚Ťa ╚Öi admirabila presta╚Ťie a renumitului ansamblu de dansuri ÔÇ×Izvora╚ÖÔÇŁ din Cahul.

Prezent la eveniment, pre╚Öedintele raionului Cahul, Ion Groza, a felicitat at├ót localnicii, dna primar al satului V─âleni, Silvia ╚śtirbe╚Ť, c├ót ╚Öi cet─â╚Ťenii din zon─â prezen╚Ťi la s─ârb─âtoare pentru festivitatea frumoas─â, roadele adunate ╚Öi ├«nregistrate, care sunt dovada trudei muncii lor. De asemenea, deputatul ├«n Parlamentul Republicii Moldova, Elena Bacalu, a venit cu ur─âri ╚Öi felicit─âri pentru produc─âtorii agricoli.

Localnicii spun c─â se pot bucura din plin de produc╚Ťia din acest an, deoarece a fost un an rodnic ╚Öi bogat.

A fost o s─ârb─âtoare plin─â de emo╚Ťii pozitive, de c├óntece frumoase, de numere artistice senza╚Ťionale ╚Öi expozi╚Ťii care au ├«nc├óntat privirea ╚Öi gustul, festivitatea ├«ncheindu-se cu hora satului.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *