Home Nout─â╚Ťi Reprezentan╚Ťii Institutului pentru Ini╚Ťiative Rurale ├«n vizit─â de lucru la Cahul

Reprezentan╚Ťii Institutului pentru Ini╚Ťiative Rurale ├«n vizit─â de lucru la Cahul

0
2
712

Reprezentan╚Ťii Institutului pentru Ini╚Ťiative Rurale – Ruslan St├ónga ╚Öi Elena ╚Üurcan, ├«mpreun─â cu c├«╚Ťiva exper╚Ťi ├«n domeniul dezvolt─ârii sociale din Elve╚Ťia (Misiunea de caritate OST Mission) s-au ├«nt├«lnit cu presedintele raionului Cahul, Ion GROZA.

├Än cadrul ├«ntrevederii s-a discutat despre sistemul de protec╚Ťie a copilului la nivel raional, precum ╚Öi aspecte ce ╚Ťin de diversificarea serviciilor de sprijin pentru copiii ├«n situa╚Ťie de risc.

Pre╚Öedintele raionului, dl Ion Groza, ├«mpreun─â cu specialistul principal ├«n domeniul protec╚Ťiei copilului, dna Maria Niculi╚Ť─â, au f─âcut o prezentare de ansamblu a situa╚Ťiei la nivel raional ├«n domeniul dat ╚Öi au exprimat deschiderea pentru un poten╚Ťial parteneriat ├«n urma c─âruia vor avea de c├«╚Ötigat copii vulnerabili ai raionului Cahul.

Oaspe╚Ťii au salutat deschiderea conducerii raionului Cahul ╚Öi au apreciat modul de func╚Ťionare a unor mecanisme de protec╚Ťie a copilului, ├«n special ├«n domeniul implement─ârii reformei sistemului reziden╚Ťial de protec╚Ťie a copilului la nivel raional.

Reprezentan╚Ťii OST Mission ╚Öi IRI au ridicat o serie de ├«ntreb─âri legate de eficien╚Ťa sistemului de protec╚Ťie a copiilor la nivel na╚Ťional, inclusiv aspectul de finan╚Ťare a unor servicii sociale centrate pe copil ╚Öi au subliniat importan╚Ťa efectu─ârii unui studiu de evaluare mai minu╚Ťioas─â pentru o interven╚Ťie de impact.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *