Home Nout─â╚Ťi Raionul Cahul a demonstrat o bun─â presta╚Ťie la Iarmarocul ÔÇ×Miori╚Ť─â laie-buc─âlaieÔÇŁ, desf─â╚Öurat ├«n Cimi╚Ölia

Raionul Cahul a demonstrat o bun─â presta╚Ťie la Iarmarocul ÔÇ×Miori╚Ť─â laie-buc─âlaieÔÇŁ, desf─â╚Öurat ├«n Cimi╚Ölia

0
3
461

├Än perioada zilelor de 10 ╚Öi 11 noiembrie 2018, Consiliul Raional Cahul ├«mpreun─â cu Asocia╚Ťia cresc─âtorilor de ovine ╚Öi caprine din raion ╚Öi Centrul de Business din Cahul, au organizat participarea grupului cresc─âtorilor de ovine ╚Öi caprine din satul Badicul Moldovenesc ╚Öi a ├«ntreprinderii St├óna Baciului SRL din Cahul la Iarmarocul „Miori╚Ť─â laie-buc─âlaie”, desf─â╚Öurat la Cimi╚Ölia.

Ca rezultat, au fost premia╚Ťi cu diplome ╚Öi premii Sergiu Movil─â cu locul I pentru cea mai bun─â oaie de ras─â ╚Öi locul I pentru cel mai bun berbec de ras─â; iar Nicu Tudor SRL St├óna baciului ÔÇô pentru locul III la tunsul oii ╚Öi locul I – cea mai bun─â cavarma.

Raionul Cahul a demonstrat ╚Öi o bun─â presta╚Ťie artistic─â din partea Teatrului dramatic Bogdan Petriceicu Hasdeu, director Gheorghe M├«ndru ╚Öi din partea lui Liviu Grosu, fiu de baci, venit cu tat─âl lui din s. Baurci-Moldoveni, care a evoluat cu dou─â numere artistice.

La acest iarmaroc au fost prezentate bucate tradi╚Ťionale moldovene╚Öti, obiecte de meste╚Öug─ârie, apicultur─â, produse din l├ón─â, lapte; ┬áa avut loc┬á un concurs de c├óini ciob─âne╚Öti, competi╚Ťii sportive. ├Än cadrul evenimentului au participat ╚Öi oaspe╚Ťi din K├órg├ózstan, Italia, Rom├ónia, Lituania ╚Öi Bulgaria, care au venit ╚Öi ei cu exponate de produse autohtone ╚Öi au ├«mp─ârt─â╚Öit din experien╚Ťa lor.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *