Home Nout─â╚Ťi Momente de suflet tr─âite la Cahul ├«n versul ╚Öi amintirea poetului na╚Ťional – Grigore Vieru

Momente de suflet tr─âite la Cahul ├«n versul ╚Öi amintirea poetului na╚Ťional – Grigore Vieru

0
0
270

Ast─âzi, 14 februarie 2019, la Cahul s-au desf─â╚Öurat o serie de activit─â╚Ťi culturale dedicate omagierii poetului neamului nostru, Grigore Vieru, la 84 de ani de la na╚Ötere.

Manifestarea a debutat cu depunere de flori la bustul poetului ╚Öi un recital sus╚Ťinut de c─âtre copiii Cercului Dramatic ÔÇ×LuceferiiÔÇŁ, Pa╚Öcani, din cadrul CRCC ÔÇ×UniversulÔÇŁ.

Apoi, elevi talenta╚Ťi ╚Öi profesori dedica╚Ťi, admiratori ai crea╚Ťiei poetului na╚Ťional s-au str├óns laolalt─â ├«n cadrul recitalului muzical-poetic, desf─â╚Öurat ├«n incinta Bibliotecii raionale pentru copii care-i poart─â numele, cu genericul ÔÇ×Grigore Vieru-Roua Ve╚ÖnicieiÔÇŁ. Astfel, ├«n cadrul programului prezentat de c─âtre copiii Liceului Teoretic ÔÇ×Ion Creang─âÔÇŁ, Studioului teatral ÔÇ×MascaÔÇŁ, ╚ścolii de arte ÔÇ×M.CibotariÔÇŁ ╚Öi Centrului de crea╚Ťie a copiilor ÔÇŁMiori╚ŤaÔÇŁ, participan╚Ťii  ╚Öi-au alinat sufletele cu crea╚Ťia lui Grigore Vieru, cel care a luptat cu cuv├óntul ╚Öi nu cu palo╚Öul ╚Öi care, de o simplitate deosebit─â, spunea: ÔÇ×Sunt iarb─â, mai simplu nu pot fiÔÇŁ.

Grigore Vieru va rămâne pilon al literaturii autohtone.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *