Home Nout─â╚Ťi La Cahul a avut loc T├órgul Locurilor de Munc─â pentru Tineret organizat ├«n cadrul Forului Meseriilor/Profesiilor

La Cahul a avut loc Târgul Locurilor de Muncă pentru Tineret organizat în cadrul Forului Meseriilor/Profesiilor

0
0
1,324

La data de 24 mai 2018, Agen╚Ťia pentru Ocuparea For╚Ťei de Munc─â a raionului Cahul ├«n parteneriat cu Consiliul Raional Cahul, Prim─âria municipiului Cahul, Direc╚Ťia General─â ├Änv─â╚Ť─âm├«nt Cahul, AO Pas cu Pas Regiunea Sud, AO AZI, a organizat T├órgul Locurilor de Munc─â pentru Tineret ╚Öi Forul profesiilor/meseriilor ├«n incinta Palatului de Cultur─â ÔÇŁNicolae BotgrosÔÇŁ din municipiul Cahul.

Scopul desf─â╚Öur─ârii anuale a t├órgului este promovarea politicilor, strategiilor ╚Öi programelor de stat ├«n domeniul dezvolt─ârii pie╚Ťei for╚Ťei de munc─â. Forul meseriilor/profesiilor ╚Öi T├órgul locurilor de munc─â pentru Tineret este destinat absolven╚Ťilor liceelor ╚Öi gimnaziilor, tinerilor care ├«╚Öi caut─â primul job, ╚Öomerilor, precum ╚Öi persoanelor angajate care doresc s─â-╚Öi schimbe locul de munc─â.

La T├órg s-au prezentat 11 agen╚Ťi economici din raion cu 350 locuri de munc─â vacante. Au participat circa 255 de absolven╚Ťi, 105 persoane ├«n c─âutarea unui loc de munc─â. Au fost selecta╚Ťi pentru angajare 30 persoane.

Evenimentul a oferit tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu ofertele institu╚Ťiilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, cu posibilit─â╚Ťile de ├«nsu╚Öire a unei profesii, meserii, specialit─â╚Ťi, de a cunoa┼čte angajatori din diferite domenii de activitate, de a negocia jobul potrivit, precum ╚Öi de a se informa despre situa╚Ťia actual─â a pie┼úei muncii.

├Än cadrul T├órgului au participat institu╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├«nt: Universitatea de Stat ÔÇŁB.P.HasdeuÔÇŁ din ora╚Öul Cahul, Colegiul de Medicin─â, Colegiul Iulia Ha╚Ödeu, ╚ścoala Profesional─â nr.1, ╚ścoala Profesional─â nr.2, ├Ä.S Centrul de Instruire ╚Öi Producere Cahul, Centrul de Instruire Continu─â Cahul. Au fost invitate ONG-urile ┬áAO Pas cu Pas Regiunea Sud, AO Azi.

De asemenea, pe parcursul desf─â╚Öur─ârii ┬áT├órgului speciali╚Ötii Agen╚Ťiei au informat participan╚Ťii ╚Öi despre organizarea T├órgului on-line pentru tineret care se va petrece ├«n perioada ┬á23-31 mai 2018, de a accesa site-ul www.e-angajare.md, despre serviciile oferite de c─âtre Agen╚Ťie, situa╚Ťia pe Pia╚Ťa Muncii, Prognoza Pie╚Ťii Muncii, Barometrul Profesiilor ╚Öi Meserilor, cursuri de formare profesional─â. Au fost repartizate materiale informative, bro╚Öuri ╚Öi informa╚Ťi despre portalul www.anofm.md ╚Öi www. angajat.md.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *