Home Încadrarea în serviciul public

Încadrarea în serviciul public

Actele necesare pentru┬á ocuparea fuc╚Ťiilor publice

Conform pct. 11, 12, 13,14 din Regulamentul cu privire la ocuparea func╚Ťiei publice prin concurs aprobat prin Hot─âr├«rea Guvernului nr. 201 din 11 martie 2009 privind punerea ├«n aplicare a prevederilor Legii nr.158-XVI┬ádin 4 iulie 2008 cu privire la func┼úia public─â ┼či statutul┬áfunc┼úionarului public , actele necesare pentru ocuparea func╚Ťiei publice sunt urm─âtoarele:

  1. formularul de participare, specificat în anexa la prezentul Regulament (modelul prezentat mai jos);
  2. copia buletinului de identitate;
  3. copiile diplomelor de studii ┼či ale certificatelor de absolvire a cursurilor de perfec┼úionare profesional─â ┼či/sau de specializare;
  4. copia carnetului de munc─â;
  5. certificatul medical – dac─â ├«n fi┼ča postului pentru func┼úia respectiv─â, s├«nt stabilite cerin┼úe speciale de s─ân─âtate;
  6. cazierul judiciar;
  7. documentele care atest─â prestarea voluntariatului ÔÇô ├«n cazul ├«n care candidatul consider─â necesar.

Copiile documentelor prezentate pot fi autentificate de notar sau se prezintă împreună cu documentele originale pentru a verifica veridicitatea lor.

├Än situa┼úia ├«n care dosarul de concurs se depune prin po┼čt─â sau e-mail, prevederile pct.12 se aplic─â la data desf─â┼čur─ârii probei scrise a concursului, sub sanc┼úiunea respingerii dosarului de concurs.
Certificatul medical ┼či cazierul judiciar pot fi ├«nlocuite cu declara┼úii pe proprie r─âspundere.