Home Nout─â╚Ťi ├Än raionul Cahul vor fi construite locuin╚Ťe sociale

├Än raionul Cahul vor fi construite locuin╚Ťe sociale

0
0
694

La 26 iulie 2018, pre╚Öedintele raionului Cahul, Ion Groza, al─âturi de pre╚Öedin╚Ťii raioanelor Cantemir ╚Öi Cimi╚Ölia, a participat ├«n cadrul ╚Öedin╚Ťei Comitetului de Supraveghere al Unit─â╚Ťii de Implementare a Proiectului de construc╚Ťie a locuin╚Ťelor pentru p─âturile socialmente vulnerabile II, desf─â╚Öurat─â la Chi╚Öin─âu, unde s-a luat decizia de a fi construite locuin╚Ťe sociale. ╚śedin╚Ťa a fost prezidat─â de ministrul Agriculturii, Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Mediului, pre╚Öedintele Comitetului, Liviu Volconovici.

Domnul Ministru a subliniat faptul c─â ÔÇŁProiectul de construc╚Ťie a locuin╚Ťelor sociale este o oportunitate pentru tinerii din sectorul bugetar care vor s─â ├«╚Öi construiasc─â viitorul ├«n Republica Moldova. Inclusiv prin acest proiect Guvernul ├«╚Öi propune s─â dep─â╚Öeasc─â eficient o veche provocare, asigurarea cu locuin╚Ťe a cet─â╚Ťenilor cu venituri mici, a persoanelor cu nevoi speciale, a familiilor cu mul╚Ťi copii, a tinerilor speciali╚Öti, care nu ├«╚Öi permit ├«n prezent achizi╚Ťionarea unei locuin╚ŤeÔÇŁ.

├Än cadrul ╚Öedin╚Ťei, managerul Unit─â╚Ťii de Implementare a fazei II a Proiectului de construc╚Ťie a locuin╚Ťelor sociale, Iunona Lungul a precizat c─â: ÔÇŁPentru obiectivele din Cantemir, Cahul ╚Öi Cimi╚Ölia a fost finalizat─â, verificat─â ┼či supus─â expertizei documenta┼úia de proiectare, a avut loc expertiza tehnic─â a imobilelor existente propuse pentru reconstruc╚Ťie ├«n cadrul proiectului. A fost calculat costul lucr─ârilor de construc╚Ťie ╚Öi serviciilor aferente. Suntem gata de lansarea procedurilor de licita╚Ťie ╚Öi ulterior contractarea antreprenorului generalÔÇŁ.

Potrivit managerului Proiectului, Iunona Lungul, în total, în cele 3 raioane vor fi construite 91 de apartamente sociale, până la sfârșitul anului 2019.

Locuin╚Ťele sociale vor fi repartizate de comisii speciale create de consiliile raionale ├«n baza Regulamentului ce prevede modul ╚Öi condi╚Ťiile de repartizare, criteriile ╚Öi categoriile de eligibilitate. De asemenea, apartamentele sociale sunt oferite ├«n loca╚Ťiune, ├«n baza unui contract ├«ncheiat cu autoritatea public─â local─â.

Distribuie articolul pe:
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *