Home Nout─â╚Ťi Festivalul P├óinii la cea de-a II edi╚Ťie desf─â╚Öurat la Cahul

Festivalul P├óinii la cea de-a II edi╚Ťie desf─â╚Öurat la Cahul

0
0
1,854

P├óine tradi╚Ťional─â f─âcut─â pe vatr─â, papana╚Öi, pl─âcinte, cozonaci, turt─â dulce, pupeze, colaci al─âturi de sarmale au fost numai c├óteva din bun─ât─â╚Ťile cu care au fost a╚Ötepta╚Ťi ╚Öi impresiona╚Ťi Cahulenii c├ót ╚Öi oaspe╚Ťii veni╚Ťi la cea de-a II edi╚Ťie a Festivalului P├óinii ├«n acest sf├ór╚Öit de s─âpt─âmin─â.

Publicul relativ numerous a fost atras de gustul ├«mbietor al produselor de panifica╚Ťie, c├ót ╚Öi de numeroase obiecte artizanale, de la tablouri la obiecte de ol─ârit produse de produc─âtorii autohtoni locali. Toate sortimentele de p├óine prezentate au fost puternic ├«mbibate cu c├óntec ╚Öi voie bun─â.

Oaspe╚Ťi de onoare i-am avut pe Monica Babuc, ministrul culturii al Republicii Moldova, Diana Dicusari, director general al CNCPPCI, ╚Öi reprezentan╚Ťii raioanelor din sudul ╚Ť─ârii prezen╚Ťi la festival. ├Äntr-o atmosfer─â tradi╚Ťional─â de dans, c├óntec ╚Öi voie bun─â, acompania╚Ťi chiar ╚Öi de fanfar─â, oaspe╚Ťii de onoare ai festivalului au admirat ╚Öi aflat recetele vechi dup─â care se fabric─â p├óinea ├«n sudul ╚Ť─ârii. Cele 12 colective folclorice din raion c├ót ╚Öi din raioanele participante la festival, pe l├óng─â sortimentul divers de produse de panifica╚Ťie, au adus cu ei ╚Öi un repertoriu bogat prezentat ├«n cadrul spectacolului folcloric care a urmat dup─â prezentarea expozi╚Ťiilor.

Cuv├ónt de salut a avut pre╚Öedintele raionului Cahul, dnul Ion Groza care a mul╚Ťumit ╚Öi apreciat participarea, sus╚Ťinerea ╚Öi receptivitatea oaspe╚Ťilor ╚Öi participan╚Ťilor ├«n desf─â╚Öurarea Festivalului P├óinii ÔÇŁP├óinea noastr─â cea de toate zileleÔÇŁ ╚Öi a ├«nm├ónat oaspe╚Ťilor de onoare diplome de participare cu simbolica festivalului, confec╚Ťionate de ├«ns─â╚Öi produc─âtorii locali prezen╚Ťi la festival.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *