Home Nout─â╚Ťi Festivalul „La vatra horelor bucuriene”, la cea de-a 27-a edi╚Ťie

Festivalul „La vatra horelor bucuriene”, la cea de-a 27-a edi╚Ťie

0
0
1,085

Duminic─â, 13 august 2017, demnii promotori ai tradi┼úiilor ┼či obiceiurilor moldave s-au prins ├«n hor─â ├«n cadrul festivalului folcloric ÔÇŁLa vatra horelor bucurieneÔÇŁ din satul Bucuria, raionul Cahul. Festivalul ,care ├«mbin─â cele mai frumoase elemente ale tezaurului str─âmo┼česc: dans, c├óntec ┼či me┼čte┼čug─ârit a ajuns la cea de-a 27 edi╚Ťie. Evenimentul a fost organizat de Prim─âria satului Bucuria ╚Öi Consiliul Raional Cahul.

Vizitatorii ╚Öi participan╚Ťii la festival au avut posibilitatea de a admira expozi╚Ťiile cu obiecte tradi╚Ťionale prezentate de me╚Öterii populari, c├«t ╚Öi mostre din cele mai mari bog─â╚Ťii ale zestrei regiunii din care provin, rezult├«nd astfel un program vast al evenimentului, ce a variat ├«ntre c├«ntec ╚Öi joc.

Fanfara din satul Huluboaia, care este cea mai veche fanfar─â din Moldova, a sus╚Ťinut un recital muzical la deschiderea Festivalului.

Printre invita╚Ťi a fost ╚Öi un ansamblu folcloric din Rom├ónia ├«n frunte cu conduc─âtorul muzical, dna Florica Harangus, Marian R─âdulescu care a venit cu o dona╚Ťie de 500 de c─âr╚Ťi pentru Biblioteca satului Bucuria.

Din raionul Cahul la festival au participat ansambll folcloric ÔÇ×BucuriaÔÇŁ s. Bucuria, ansamblul de dans al orchestrei de muzic─â popular─â pentru copii „Andrie┼č” s.Andru┼čul de Jos, ansamblul de muzic─â ┼či dans „Cucorenii” din s. Cucoara, ansamblul „S─âlcioara” s. Taraclia de Salcie, ansamblul vocal „Opincu┼úa” s. Z├«rne┼čti, ansamblul „S─âlcioarele” s. Burlacu, ansamblul folcloric „Roata Norocului”, s. Andru╚Öul de Sus, precum ╚Öi dou─â colective din raionul Cantemir – ansamblul folcloric „Canianca” s. Cania, ╚Öi ┬áansamblul de dans popular „Moc─âncu┼úa” s. Cociulia.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *