Home Nout─â╚Ťi FabLab lansat ╚Öi la Cahul

FabLab lansat și la Cahul

0
2
620

La 24 aprilie 2018, ├«n incinta Bibliotecii pentru copii ÔÇ×Grigore VieruÔÇŁ din municipiul Cahul, a fost inaugurat un nou Centru Inovativ cu implicarea tehnologiilor 3D – FabLab Cahul (atelierul de faricare digital─â), ├«n condi╚Ťiile ├«n care tehnologia informa╚Ťiei s-a dovedit a avea un impact deosebit de rapid ╚Öi profund asupra societ─â╚Ťii. Acest proeict a fost realizat datorit─â sus╚Ťinerii ╚Öi parteneriatului dintre Consiliul Raional Cahul ╚Öi Bibliotec─â, prin programul Novateca, pentru dezvoltarea multilateral─â a genera╚Ťiei tinere.

La eveniment au participat vicepre╚Öedintele raionului Cahul, Vladimir Calm├«c, directorul programului Novateca, Evan Tracz, directori de biblioteci din municipiu, raionul Cahul ╚Öi din Rom├ónia, reprezentan╚Ťii Sec╚Ťiei Cultur─â a Consiliului Raional, reprezentan╚Ťi ai Prim─âriei municipiului Cahul, utilizatori ai serviciilor bibliotecii, cet─â╚Ťeni.

FabLab Cahul este o platform─â care ├«ncurajeaz─â inova╚Ťia ╚Öi comunitatea din Cahul, beneficiarii primari fiind utilizatorii bibliotecii, institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt ╚Öi organiza╚Ťiile comunitare. Biblioteca, fiind deja spa╚Ťiul ├«n care utilizatorii vin ╚Öi lucreaz─â, FabLab Cahul vine ca o diversificare a serviciilor noi de bibliotec─â prin spa╚Ťiile dotate cu internet ╚Öi calculatoare, c├ót ╚Öi prin crearea atelierului tehnic dotat cu 5 echipamente (dispozitiv de t─âiat cu laser, imprimant─â 3D, dispozitiv de t─âiat vinil, kituri de robotic─â, ma╚Öin─â de cusut cu func╚Ťie de brodat ╚Öi unelte electronice), servicii ce permit realizarea ideilor inovative.

Raionul Cahul a fost selectat al─âturi de Ungheni ╚Öi Drochia pentru a deveni Centre Inova╚Ťionale Comunitare preconizate pentru a fi deschise publicului larg.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *