Home Nout─â╚Ťi Exerci╚Ťii de amploare la Protectia Civil─â ├«n raionul Cahul

Exerci╚Ťii de amploare la Protectia Civil─â ├«n raionul Cahul

0
0
911

├Än raionul Cahul, pe parcursul ├«ntregei zile de 29 iunie 2018, s-au desf─â╚Öurat aplica╚Ťii demonstrative la protec╚Ťia civil─â cu participarea Comisiei pentru Situa╚Ťii Excep╚Ťionale a raionului Cahul, ╚Öefii ╚Öi angaja╚Ťii serviciilor Protec╚Ťiei Civile, primari, cet─â╚Ťeni. Astfel,┬á a fost pus ├«n ac╚Ťiune Planul protec╚Ťiei civile ├«n situa╚Ťii excep╚Ťionale capitolul ÔÇ×Cutremur de p─âm├ónt, inunda╚Ťii catastrofale, avarii de produc╚Ťie ╚Öi epizotiiÔÇŁ.

Antrenamentul dat s-a organizat cu scopul instruirii ┼či perfec┼úion─ârii practicilor organelor de conducere ale serviciilor protec┼úiei civile raionale, administra╚Ťiei publice locale, dar ┼či a popula┼úiei ├«n domeniul reac╚Ťion─ârii ├«n caz de situa╚Ťii excep╚Ťionale. ├Än antrenament au fost implicate forma┼úiunile protec┼úiei civile locale, printre care serviciul ├«n╚Ötiin╚Ťare ╚Öi transmisiuni, serviciul energetic, serviciul de parovizionare cu gaze naturale, serviciul ingineresc, serviciul medical, serviciul transport auto, serviciul de men╚Ťinere a ordinii publice, serviciul comer╚Ť ╚Öi alimenta╚Ťie, serviciul protec╚Ťie animalelor ╚Öi plantelor, care au ac┼úionat potrivit unui scenariu de situa╚Ťii excep╚Ťionale.

├Än acest context, au fost simulate mai multe situatii exceptionale ├«n 5 loca╚Ťii. Potrivit scenariului, la prima loca╚Ťie s-a produs un cutremur de p─âm├«nt, care a afectat infrastructura municipiului, fiind anun╚Ťate mai multe consecin╚Ťe, printre care afectarea unei construc╚Ťii ├«n care erau oameni. Salvatorii au evacuat de la etajele superioare persoane blocate cu ajutorul echipamentului specializat. ┬áEchipele necesare au fost alarmate pentru a interveni, acestea ac╚Ťion├ónd la salvarea persoanelor ╚Öi lichidarea consecin╚Ťelor seismului. ├Äntre timp, ├«n alt─â loca╚Ťie s-a ├«nregistrat o scurgere de amoniac, unde era nevoie de echipele de decontaminare, care au intervenit. De asemenea, echipele de salvatori ╚Öi-au derulat ac╚Ťiunile de salvare, intervenind la o institu╚Ťie educa╚Ťional─â pentru evacuarea copiilor ├«n urma apari╚Ťiei pericolului de explozie cu gaz natural. Ulterior, s-a desf─â╚Öurat exerci╚Ťiul care a prezentat ac╚Ťiunile organelor de conducere ╚Öi forma╚Ťiunilor Protec╚Ťiei Civile la lichidarea consecin╚Ťelor inunda╚Ťiilor. A pervenit o alt─â informa╚Ťie apoi c─â s-a produs un accident rutier ├«n care echipajul de interven╚Ťie a ac╚Ťionat la descarcerarea victimelor din unit─â╚Ťile de transport implicate ├«n accidentul rutier, efectuarea triajului medical, acordarea asisten╚Ťei medicale urgente ╚Öi transportarea victimelor la institu╚Ťia medical─â. Ulterior, echipe specializate au fost alarmate pentru a interveni la o alt─âs loca╚Ťie la lichidarea focarului de Pesta Porcin─â African─â identificat─â.

├Än acest fel, au fost testate capacit─â╚Ťile de interven╚Ťie ale echipelor de salvare ╚Öi ale forma╚Ťiunilor protec╚Ťiei civile ale serviciilor municipale. Aplica╚Ťia s-a ├«ncheiat cu o ╚Öedin╚Ť─â a Comisiei pentru situa╚Ťii excep╚Ťionale a raionului Cahul, unde au fost trecute ├«n revist─â ╚Öi analizate ac╚Ťiunile forma╚Ťiunilor, dar ╚Öi deciziile luate.

Pre╚Öedintele Comisiei Raionale pentru Situa╚Ťii Excep╚Ťionale, dl Ion Groza, a apreciat pozitiv ac╚Ťiunile organelor de conducere a serviciilor protec╚Ťiei civile, men╚Ťion├ónd c─â acestea s-au implicat activ ├«n desf─â╚Öurarea aplica╚Ťiei ╚Öi au ├«ndeplinit sarcinile conform planului.

Aplica┼úiile ├«n cauz─â au demonstrat capacit─â┼úile forma┼úiunilor ┼či autorit─â┼úilor locale de a reac┼úiona promt ┼či a interveni rapid la lichidarea consecin┼úelor unor situa┼úii de risc┬á┼či salvare a vie┼úii cet─â┼úenilor din raion.

Distribuie articolul pe:
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *