Home Nout─â╚Ťi Cultura alunului ├«n Republica Moldova ÔÇô afacere pentru trei genera╚Ťii

Cultura alunului ├«n Republica Moldova ÔÇô afacere pentru trei genera╚Ťii

0
0
139

La 23 mai curent, ├«n incinta Consiliului Raional Cahul, SRL ÔÇ×EuroAlunÔÇŁ ├«n parteneriat cu Asocia╚Ťia de profesioni╚Öti Techno-Progressus (Italia) ╚Öi Federa╚Ťia Na╚Ťional─â a Fermierilor din Moldova a organizat seminarul cu tematica ÔÇťCultura alunului ├«n Republica Moldova – afacere pentru 3 genera┼úiiÔÇŁ.

├Än cadrul evenimentului au participat colaboratorii Direc┼úiei agricultur─â ┼či dezvoltare economic─â, produc─âtori agricoli din raionul Cahul ┼či doritorii de a planta aceasta cultur─â.

Astfel, echipa ÔÇ×EuroAlunÔÇŁ, format─â din consultan┼úi-tehnici, profesori, agronomi din Italia, cu experien┼ú─â de peste 40 de ani ├«n domeniul culturii de alun, exper╚Ťi ├«n managementul calit─â╚Ťii ╚Öi certificare au vorbit despre:
Cultura Alunului ÔÇô de la selectarea terenului ╚Öi soiului p├ón─â la recoltare;
Avantajele soiurilor europene: variet─â╚Ťi, propriet─â╚Ťi;
Perspectivele afacerii cu alun în R. Moldova;
Pia╚Ťa de desfacere local─â / interna╚Ťional─â;
Agricultura ecologică. 

La fel a fost men┼úionat c─â cererea pentru alune de calitate este ├«n cre╚Ötere, datorit─â propriet─â╚Ťilor sale gastronomice ╚Öi medicinale, despre avantajele soiurilor italiene, posibilit─â┼úile pie┼úei de desfacere italiene.

Produc─âtorii agricoli au adresat un ┼čir de ├«ntreb─âri exper┼úilor referitor la posibila ini┼úiere a afacerii ├«n domeniul culturii de alun, la care au primit r─âspunsuri detaliate ┼či corespunz─âtor preocup─ârilor lor.

 

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *