Home Nout─â╚Ťi Consiliul Raional Cahul s-a convocat ├«n ╚Öedin╚Ť─â ordinar─â

Consiliul Raional Cahul s-a convocat ├«n ╚Öedin╚Ť─â ordinar─â

0
2
447

Ast─âzi, 20 decembrie 2018, s-a desf─â╚Öurat ╚Öedin╚Ťa ordinar─â a Consiliului Raional Cahul, ├«n cadrul c─âreia au participat consilierii raionali, ╚Öefii subdiviziunilor din subordinea Consiliului Raional, ai serviciilor publice ╚Öi primarii localit─â╚Ťilor. Din cei 35 consilieri ale╚Öi, au fost prezen╚Ťi 33, iar ╚Öedin╚Ťa a fost prezidat─â de doamna consilier Tatiana Seredenco.

├Än ordinea de zi au fost ├«ncluse 20 proiecte de decizii, printre care corelarea bugetului raional Cahul cu bugetul de stat pentru anul 2019. Raionul Cahul a primit un transfer de la bugetul de stat pentru anul 2019 ├«n m─ârime de 12157,4 mii lei. De asemenea, a fost aprobat programul de activitate a Consiliului Raional Cahul pe anul 2019; organigrama ╚Öi statele de personal ale Spitalului Raional Cahul; transmiterea ├«n comodat a blocului B al Colegiului de Medicin─â ├«n gestiunea Centrului Na╚Ťional de Transfuzie a S├«ngelui ╚Öi IMSP Institutul de Medicin─â Urgent─â, precum au fost examinate ╚Öi alte chestiuni de interes raional.

Toate proiectele de decizii examinate au fost aprobate în plenul Consiliului.

Afl├óndu-ne ├«n perioada S─ârb─âtorilor de Iarn─â, ╚Öedin╚Ťa de ast─âzi a ├«nceput cu un program festiv.  Astfel, ├«n atmosfera inedit─â de s─ârb─âtoare creat─â de cetele de colind─âtori, ur─âtori ╚Öi sem─ân─âtori, ale╚Öii locali s-au bucurat r├ónd pe r├ónd, fiind colinda╚Ťi ╚Öi sem─âna╚Ťi cu gr├óu ╚Öi secar─â de c─âtre talenta╚Ťii arti╚Öti ai ansamblurilor etno-folclorice din raion: ÔÇ×Mugura╚ÖiiÔÇŁ din satul V─âleni; ÔÇ×Ioan Vod─âÔÇŁ din Bucuria; ÔÇ×S├«nz├«ieneÔÇŁ din Burlacu, care au dansat capra, au urat conducerea raionului ╚Öi consilierii raionali ╚Öi au intonat colinde cu prilejul Na╚Öterii Domnului Isus.  Voluntarii Centrului de Tineret al Consiliului Raional au venit ╚Öi ei cu ur─âri ╚Öi daruri, exprim├óndu-╚Öi astfel recuno╚Öti╚Ťa pentru sus╚Ťinerea ce au sim╚Ťit-o pe parcursul anului din partea conducerii raionului ╚Öi ale╚Öilor locali.

La rândul său, președintele raionului, dl Ion Groza, a oferit în numele Consiliului Raional colindătorilor și urătorilor colaci, dulciuri, cum se cuvine unei gazde primitoare.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *