Home Nout─â╚Ťi Condi╚Ťii mai bune pentru mamele ╚Öi nou-n─âscu╚Ťii din raionul Cahul. A fost inaugurat─â o sec╚Ťie a Centrului Perinatal

Condi╚Ťii mai bune pentru mamele ╚Öi nou-n─âscu╚Ťii din raionul Cahul. A fost inaugurat─â o sec╚Ťie a Centrului Perinatal

0
0
919

Viitoarele mame ╚Öi nou-n─âscu╚Ťii din raionul Cahul vor beneficia de servicii de s─ân─âtate mai calitative, dup─â ce a fost inaugurat, la 7 mai curent, etajul IV al Centrului Perinatal. Gra╚Ťie suportului Consiliului Raional de 2,8 mln lei, a fost posibil─â reconstruc╚Ťia capital─â a acestei sec╚Ťii a Centrului.

Astfel a fost renovat─â re╚Ťeaua de canalizare pentru tot blocul perinatal – 4 nivele, au fost create camere pentru mame ╚Öi nou-n─âscu╚Ťi dotate cu mobilier adecvat ╚Öi grupuri sanitare, au fost instalate utilajele medicale necesare ╚Öi echipament modern, sistemele de ├«nc─âlzire, re╚Ťelele electrice, u╚Öi noi, etc. Este de men╚Ťionat faptul c─â au fost utilizate materiale de construc╚Ťie inofensive, care vor spori securitatea pacien╚Ťilor ╚Öi a personalului medical.

La evenimentul de inaugurare au participat Pre╚Öedintele Parlamentului, Andrian Candu, pre╚Öedintele raionului Cahul, Ion Groza, deputatul ├«n Parlamentul RM, Elena Bacalu, vicepre╚Öedin╚Ťii raionului Cahul, ╚Öeful IMSP Cahul, Oleg Creciun, ╚Öeful Centrului Perinatal, Vasile Rotaru, personalul medical, viitoare mame ╚Öi al╚Ťi oaspe╚Ťi, care au apreciat ├«nalt condi╚Ťiile create pentru mame ╚Öi nou-n─âscu╚Ťi.

ÔÇŁCopiii sunt prezentul ╚Öi viitorul nostru, de aceea vrem s─â oferim m─âmicilor condi╚Ťii decente pentru a da via╚Ť─â copiilorÔÇŁ a declarat pre╚Öedintele raionului, Ion Groza.

Anual la Centrul Perinatal se nasc, ├«n medie, peste 1000 de copii ╚Öi este a doua cea mai mare dintre maternit─â╚Ťile regionale din ╚Ťar─â. Consiliul Raional Cahul a alocat surse pentru repara╚Ťia altei sec╚Ťii a maternit─â╚Ťii – etajul III, care urmeaz─â a fi supus─â repara╚Ťiei capitale pe parcursul acestui an.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *