Home Nout─â╚Ťi Economic Campania de recoltare a cerealelor ├«n raionul Cahul ├«n 2017

Campania de recoltare a cerealelor în raionul Cahul în 2017

0
1
1,767

├Än partea de sud a ╚Ť─ârii, pe m─âsur─â ce lanurile de gr├óu au ajuns la maturitea de recoltare, combinele au ╚Öi intrat ├«n activitate. Ca urmare, campania de seceri╚Ö 2017 este ├«n toi ├«n raionul Cahul.

O parte din culturi au o stare bună, pe când altele chiar dacă au fost afectate de zăpada din luna aprilie, vânturile și ploile cu grindină, roada cerealierelor este satisfăcătoare, spun specialiștii.

Dl Ion GROZA, pre╚Öedintele raionului Cahul ├«mpreun─â cu dl Vlad C─é╚śUNEANU, vicepre╚Öedintele raionului ╚Öi dl Vladimir MOLDOVANU, specialist superior Direc╚Ťia agricultur─â ╚Öi dezvoltare economica, au efectuat vizite de lucru ├«n teritoriu pentru a observa cum se desf─â╚Öoar─â lucr─ârile de recoltare a cerealelor ╚Öi au luat cuno╚Ötin╚Ť─â cu informa╚Ťia privitor la campania de recoltare a cerealelor.

Astfel, la gr├óul de toamn─â recoltarea s-a efectuat pe 1200 ha din 16876 ha ├«ns─âm├ón╚Ťate, recolta medie estim├óndu-se la 3,5 tone la ha. S-a recoltat 2589 ha de orz de toamn─â de pe o suprafa╚Ť─â de 4883 ha ├«ns─âm├ón╚Ťat─â, cu recolta medie de 3,2. Orzul de prim─âvar─â a fost st├óns de pe o suprafa╚Ť─â de 469 ha din 2143 ha ├«ns─âm├ón╚Ťate, recolta medie fiind de 2,2. Din 1765 ha de maz─âre ├«ns─âm├ón╚Ťate s-au recoltat 1442 ha, media recoltei reprezent├ónd 1,9 tone la ha. Campania de recoltare a rapi╚Ťei s-a efectuat pe 2483 ha din 4715 ha ├«ns─âm├ón╚Ťate, cu media de 2,3.

Produc─âtorii agricoli spun c─â sunt asigura╚Ťi cu tehnica necesar─â, carburan╚Ťi ╚Öi echipament pentru a str├ónge roada. Unii agricultori au ├«nceput deja realizarea cerealelor, al╚Ťii p─âstreaz─â cerealele ├«n depozite bine preg─âtite ╚Öi sper─â c─â pre╚Ťul stabilit pentru cereale va fi ├«n acest an unul pe m─âsura eforturilor depuse.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Economic

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *