Home Nout─â╚Ťi Aniversarea Teatrului B.P.Hasdeu – spectacole ╚Öi multe emo╚Ťii

Aniversarea Teatrului B.P.Hasdeu – spectacole ╚Öi multe emo╚Ťii

0
0
1,185

La data de 17 octombrie 2017, Teatrul B.P.Hasdeu a s─ârb─âtorit 30 de ani de la ├«nfiin╚Ťare, 30 de ani care au ├«nceput cu un vis – acela de a aduce ├«n scen─â emo╚Ťia ├«n locul efectelor, pun├«nd ├«n eviden╚Ť─â textele de calitate ╚Öi arta actorilor din Cahul. Evenimentul s-a desf─â╚Öurat pe ├«nsu╚Öi ╚Öantierul teatrului. A fost o aniversare plin─â de emo╚Ťii de tot soiul, ur─âri, amintiri, men╚Ťiuni, dar mai ales bucuria de a oferi ╚Öi primi energie ┬á├«n sala de spectacole a sediului teatrului ├«n construc╚Ťie.

La eveniment au participat dl Ion Groza, pre╚Öedintele raionului Cahul, dl Vladimir Calm├«c, vicepre╚Öedintele raionului, dna Anca Corfu, consul general al Rom├óniei la Cahul, dl Nicolae Dandi╚Ö, primarul municipiului Cahul, mari personalit─â╚Ťi ale teatrului, personalit─â╚Ťi de care se leag─â direct istoria institu╚Ťiei, printre care Victor Ignat, Sandu Grecu, Nicolae Todos, Alexandru Manoil, oaspe╚Ťi ╚Öi prieteni ai teatrului B.P.Hasdeu din ╚Ťar─â ╚Öi din Rom├ónia, amatorii de teatru ╚Öi art─â. Invitat de onoare al evenimentului a fost dl Iurie Leanc─â, vicepre╚Öedintele Parlamentului de la Chi╚Öin─âu, el fiind unul din sus╚Ťin─âtorii de baz─â al ini╚Ťierii construc╚Ťiei unui edificiu nou al Teatrului din Cahul.

├Än 1987, Teatrul din Cahul ├«╚Öi deschidea u╚Öile publicului care iubea arta jucat─â pe scen─â. De atunci, Teatrul B.P.Hasdeu, care ├«nseamn─â o m├ón─â de oameni – actori talenta╚Ťi, regizori, tehnicieni, preofesioni╚Öti – au continuat c─âl─âtoria cu s─âli pline, cu invita╚Ťii pe scenele teatrelor din ╚Ťar─â si de peste hotare, cu particip─âri la festivaluri de teatru ╚Öi cu premii frumoase.

├Än cele 3 decenii Teatrul B.P.Hasdeu a reu╚Öit s─â deserveasc─â un public de 26 mii de spectatori cu peste 5000 de reprezenta╚Ťii.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *