Home Nout─â╚Ťi Acordul de colaborare dintre Raionul Cahul ╚Öi Consiliul Jude╚Ťean Gala╚Ťi, parafat la Cahul

Acordul de colaborare dintre Raionul Cahul ╚Öi Consiliul Jude╚Ťean Gala╚Ťi, parafat la Cahul

0
8
469

Ast─âzi, 18 decembrie 2018, ├«n anul Centenarului la Consiliul raional Cahul a avut locun eveniment semnificativ – semnarea Acordului de Cooperare dintre Jude╚Ťul Gala╚Ťi ╚Öi Raionul Cahul.

Astfel, pre╚Öedintele raionului Cahul, dl Ion Groza, ├«mpreun─â cu pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Gala╚Ťi, dl Costel Fotea, au parafat Acordul de Cooperare.

Delega╚Ťia de la Gala╚Ťi, ├«nso╚Ťi╚Ťi de dna Anca Corfu, Consulul General al Consulatului Rom├óniei la Cahul, a venit si cu o dona╚Ťie de 500 de c─âr╚Ťi pentru copiii din raionul Cahul.

Obiectul prezentului Acord ├«l constituie dezvoltarea rela╚Ťiilor de parteneriat ╚Öi a cooper─ârii reciproc avantajoase ├«ntre P─âr╚Ťi, contribuind astfel la crearea condi╚Ťiilor favorabile de dezvoltare a domeniilor: educa╚Ťional, medical, social-economic, tehnico-╚Ötiin╚Ťific, turistic ╚Öi cultural.

Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Gala╚Ťi, Costel Fotea a subliniat: ÔÇ×├Än afar─â de un r├óu nu ne desparte absolut nimic. Rela╚Ťiile cu raionul Cahul nu sunt numai rela╚Ťii de prietenie, ci rela╚Ťii de parteneriat, fonduri transfrontaliere cu care trebuies─â ne bucur─âm. Avem totodat─â obliga╚Ťia s─â ducem mai departe aceast─â prietenie ╚Öi ├«mpreun─â s─â putem da na╚Ötere de proiecte concrete ╚Öi de mare impact. Reafirm c─â de c├óte ori am venit la Cahul, nu am sim╚Ťit c─â m─â ├«nt├ólnesc cu pre╚Öedintele raionului, dar cu un prieten drag. De aceea v─â ├«ncurajez s─â sta╚Ťi al─âturi de acest om minunat pentru c─â are valoare ╚Öi caracterÔÇŁ

La r├óndul s─âu, pre╚Öedintele raionului Cahul, Ion Groza a men╚Ťionat: ÔÇ×Ast─âzi este o zi important─â pentru raionul Cahul. Mul╚Ťumim mult c─â sunte╚Ťi aproape de noi prin vorb─â ╚Öi fapte. Unitatea ne ajut─â s─â facem ceva frumos pentru cet─â╚Ťeni. Avem at├ót de multe domenii ├«n care, prin ac╚Ťiuni concrete putem contribui la o via╚Ť─â mai bun─â pentru locuitorii din regiunile noastreÔÇŁ.

Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Gala╚Ťi, dl Costel Fotea a fost acompaniat de doamnele Camelia Epure, director executiv Direc╚Ťia Dezvoltare Regional─â Consiliul Jude╚Ťean Gala╚Ťi ╚Öi Florina Zaharia, manager Centrul Cultural ÔÇ×Dun─ârea de JosÔÇŁ.

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *