Home Nout─â╚Ťi 9 mai 2019, marcat─â la Cahul

9 mai 2019, marcat─â la Cahul

0
0
373

Ast─âzi, 9 mai 2019, cu ocazia marc─ârii a 74 ani de la ├«ncheierea celui de al II ÔÇô lea R─âzboi Mondial, soldat cu victoria alia╚Ťilor asupra regimului nazist, precum ╚Öi pentru marcarea Zilei Europei, la Cahul s-a desf─â╚Öurat mar╚Öul solemn de comemorare a victimelor c─âzute pe c├ómpul de lupt─â, dar ╚Öi de onorare a veteranilor.

La acest eveniment au participat Consiliul Raional Cahul, Prim─âria Municipiului Cahul, deputa╚Ťi, consilieri raionali ╚Öi municipali, angaja╚Ťi ai serviciilor publice raionale, veterani de r─âzboi, c├ót ╚Öi locuitori ai raionului.

├Än cadrul evenimentului dedicat marc─ârii Victoriei asupra regimului nazist ╚Öi Zilei Europei, oficialii au ╚Ťinut discursuri ├«n care au exprimat profunda recuno╚Ötin╚Ť─â, respectul ╚Öi admira╚Ťia fa╚Ť─â de curajul veteranilor ╚Öi familiilor lor care au pl─âtit cu ce au avut mai scump, cu pre╚Ťul vie╚Ťii, pacea pe care o avem azi, pacea pe p─âm├ónt, pacea pentru o via╚Ť─â liber─â ╚Öi fericit─â a genera╚Ťiilor ├«n cre╚Ötere.

Un moment demn de admira╚Ťie a fost parada militar─â ├«n memoria celor c─âzu╚Ťi pe c├ómpul de lupt─â, ├«nso╚Ťit─â de salve executate de militarii Brig─âzii ÔÇ×DaciaÔÇŁ ╚Öi depuneri de flori la Focul Ve╚Önic din Parcul Central ÔÇ×Grigore VieruÔÇŁ din municipiul Cahul.

De asemenea, au fost înmânate medalii veteranilor de război.

├Än contextul marc─ârii acestor evenimente, seara, ├«n Pia╚Ťa Horelor din municipiul Cahul va avea loc un concert, iar ├«n localit─â╚Ťile raionului sunt desf─â╚Öurate un ╚Öir de ac╚Ťiuni social-culturale ╚Öi sportive.

 

Distribuie articolul pe:
Load More Related Articles
Load More In Nout─â╚Ťi

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *